Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Albert Adrià jučer je u Londonu otvorio spektakularnu slastičarnicu Cakes & Bubbles. Evo kako izgleda

cakesandbubbles-g

Katalonski chef Albert Adrià, kreativna sila iza legendarnog elBullija, jučer je u londonskom Hotelu Café Royal na Regent Streetu otvorio slastičarnicu Cakes & Bubbles. Kako je rekao na otvorenju,Adrià ovim konceptom želi promovirati minijaturni luksuz. Kad kaže minijaturni luksuz misli na malu, pomno dizajniranu slasticu napravljenu po vrhunaravnim kulinarskim standardima elBullija i čašu šampanjca. Dostupno i dovoljno da podigne vibraciju svačijeg dana.

cakesandbubbles-interijer

Cakes & Bubbles je na neki način rezultat vrlo uspješne Adrijine epizode s pop-up restoranom 50 Days koji je radio u istom prostoru. Nakon što je njegov brat Ferran Adrià otvorio institut za istraživanje hrane Albert Adrià preuzeo je vođenje cijelog obiteljskog restoranskog biznisa. Po struci slastičar, 2015. je bio proglašen najboljim slastičarom na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants. 

cakesandbubbles-robuchon

Adrijina Robuchon torta

Hotel Cafe Royal jedna je od londonskih institucija sa 153 godine tradicije, očekuje da će se ponuda Cakes & Bubbles odlično nadopunjavati s fine dining restoranom koji je u hotelu nedavno otvorio francuski chef Laurent Tourondel. Adrià je u slastičarnicu doveo neke svoje klasike poput Ticketsovog cheesecakea s lješnjacima i bijelom čokoladom, flana od jaja s tamnim karamelom, ananasa s palminim medom i jagodama, Airwafflesa s karameliziranim bananama i čokoladne japanske ninyoyaki kuglice, koje prati raskošna lista šampanjaca, pjenušaca i cava. Uz Adriu, glavni chef Cakes & Bubbles bit će David Gil, svojedobno proglašen najboljim španjolskim čokolatijerom.

cakesandbubbles-churros

Churros od kupine s jogurtom

 

View this post on Instagram

 

The event drawing today’s instagrammer stampede in #London was the opening of @albert.adria.acosta ‘s new dessert bar, @cakesandbubbleslondon in the @hotelcaferoyal. Fans queued up down Regent street to be first to enter a room filled floor-to-ceiling with Champagne-coloured balloons and to snag a free sample of Adrià’s signature ‘cheesecake’ – a confection that may look like a runny cheese but actually is a sweet cream-filled confection. Such is the talent of the #elBulli alumni voted ‘Best Pastry Chef in the World’. . #cfinlondon #30daysinlondon #cakesandbubbles #Britishfood #londoneats #Londonrestaurants #autumninLondon #londonlife #GreatBritain #foodtravel #foodandtravel #londonfood #londontourism #visitlondon #igerslondon #cntraveler #travel #travelbloggers #iamatraveler #guardiantravelsnaps #traveldeeper #traveltoeat #solotravel #ChristmasinLondon #eatlikealocal

A post shared by Cityfood Magazine (@cityfood) on

cakesandbubbles-cokolada-ljesnjak

Dvije verzije čokoladne torte s kremom od lješnjaka

cakesandbubbles-aspik-jagode

Šumske jagode u aspiku

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.