Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Motohiko Mochizuki napustio je Takenoko i prešao u Nikkei restoran Igora Čimbura

motohiko-takenoko

Poslije petnaest godina japanski sushi majstor Motohiko Mochizuki napustio je Takenoko, prvi hrvatski japanski restoran. Gospodin Mochizuki prešao je kod obitelji Čimbur, vlasnika Baltazara i B35.

Kako nam je danas potvrdio Igor Čimbur, ukida se brand B 35, nazvan po 35 godišnjici otvaranja Baltazara na Novoj Vesi. Umjesto toga, u prostoru B 35 početkom studenog otvorit će se japansko-peruanski restoran na čelu s Motom Mochizukijem.

b35-sala copy

B35

Japansko-peruansko kuhanje često se naziva Nikkei. Riječ je o izrazu koji označuje Japance koji žive u inozemstvu. Japansko-peruanski fusion popularizirao je čuveni Nobu Matsuhisa, a japansko-latinoamerička kuhinja dugogodišnji je dio restoranske scene velikih svjetskih gradova, s ponekim globalno poznatim imenima poput Sambe Sushi.

Zanimljivo je da je čak i u gastronomski pomalo provincijalnoj Veneciji još prije desetak godina radio sasvim solidan brazilsko-japanski restoran. U svakom slučaju, s puno znatiželje očekujemo otvorenje prvog japansko-peruanskog fusiona u Hrvatskoj.

 

Foto/Takenoko Zagreb FB

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.