Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Velika rasprodaja ozbiljnih vina u Banjavčićevoj. 12 godina staro Enjingijevo Venje za 89 kuna!

vina-rasprodaja-g

Naš susjedski Spar u Banjavčićevoj ulici, o kojem smo često pisali paskvile i humoreske, ovaj se vikend istakao zaista vrijednom ponudom. Taj je supermarket, naime, na akciju stavio niz vrijednih buteljki renomiranih proizvođača, koje se inače ne prodaju na akcijama.

Glavna zvijezda velike rasprodaje u Banjavčićevoj svakako je Enjingijevo crno Venje iz 2006. Ovaj se raritetni cuvee, kojeg nema čak ni u Vrutkovu katalogu , prodaje za samo 89 kuna.

Venje, nazvano po istoimenom položaju blizu Kutjeva, prestižno je vino jednog od utemeljitelja hrvatske moderne vinske industrije. U svijetu se, načelno, takve buteljke prodaju na aukcijama, a ne na akcijama u supermarketima.

Druga etiketa koja nam je upala u oči jest Plenkovićev Grand Cru, najbolje vino pokojnog osnivača moderne dalmatinske vinske scene.

Grand Cru u Banjavčićevoj sada košta 174 kune, što je pet kuna manje nego u Vrutku koji predstavlja kriterij najpovoljnijih vinskih cijena u Hrvatskoj.

Posebno je zanimljivo da je na Sparovim policama završio i Grand Cru u magnumu, naravno, po znatno višoj cijeni. Radi se o prvom magnumu, koji smo vidjeli u dućanu u Banjavčićevoj.

Na akciji su se našla još neka starija Enjingijeva vina, pa Korlati koji se prodaju za desetak kuna manje od redovne cijene, pa čitav niz priznatih istarskih vina, kao i Krauthakerov Crveni cuvee iz 2016. iz Krauthakerove niže linije, koji sada košta 29 kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.