Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Taču smo ručali pljeskavicu godine, bez ikakve konkurencije

tac-sala

Zagrebački Tač na Vrhovcu poznat je, prije svega, po ribama, gljivama i vrhunskim steakovima od govedine i crne slavonske svinje. Međutim, jednom davno ondje smo bili jeli jako dobre pljeskavice.

Pa nas je danas razveselio natpis na Tačovoj crnoj ploči; pljeskavica od boškarina. Vesna Miletić, suvlasnica i glavna Tačova kulinarska ideologinja, toplo nam je preporučila pljeskavicu. Koja se pokazala apsolutnim hrvatskim šampionom u doista sve brojnijoj konkurenciji.

Evo zašto je Tačova pljeskavica toliko dobra. Prvo, ona je napravljena od srednje grubo mljevenog odležanog mesa, neposredno uoči posluživanja, pa ima onu plemenitu, rahlu teksturu i moćan okus stare govedine.

Drugo, gospođa Miletić perfektno je pogodila odnos krtih i masnih dijelova, pa je pljeskavica savršeno sočna, ali nije premasna i teška. I treće, u Tačovoj pljeskavici nema ni luka ni češnjaka ni sode bikarbone, dakle tri sastojka kojima skoro sve hrvatske roštiljarne žestoko kontaminiraju mljeveno meso. Uz ovu fantastičnu pljeskavicu donijeli su nam ultra zrele, slatke rajčice koje smo pokapali s malo Claijeva ulja, odličan domaći ajvar i selekciju svježih čilija.

Tako slastan ručak nije mogao proći brz puno vina pa smo u društvu dragih prijatelja popili dvije buteljke Gordijine macerirane malvazije, koja se izvrsno nosila sa žestokim, plemenitim crvenim mesom. Tač se i ovog rujanskog popodneva pokazao kao lokal koji voli, poštuje i razumije hranu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.