Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Njemačkog triatlonca protjerali su iz all-you-can-eat restorana nakon što je za 16 eura pojeo 8 kila sushija

dragon-bbq-sushi

Što se dogodi kad netko doslovno shvati all-you-can-eat restoran? Njemački triatlonac, Ironman Jaroslav Bobrowski, dobio je zabranu pristupa u azijskom all-you-can-eat restoranu Running Sushi u Landshutu u Bavarskoj, jer je nakon što je platio 15,90 eura pojeo 100 tanjura sushija, objavio je lokalni portal Local. Prema nekim procjenama, Bobrowski je pojeo oko osam kilograma sushija. 

Cijela ekonomija all-you-can-eat restorana temelji se niskim ulaznim troškovima i činjenici da su nam oči veće od želuca. Gost suočen s vitrinama punima hrane iz kojih za relativno malu cijenu može jesti koliko hoće, neće obraćati pažnju na jeftine sastojke i činjenicu da l all-you-can-eat restorani nude više priloga nego glavnih jela i praktički nitko nikad je pojede toliko da bi restoran bio na gubitku, dok restoran zapravo zarađuje na pićima koja gosti naručuju uz hranu. Dok se, eto, ne pojavi gost poput triatlonca Bobrowskog i sruši biznis model.

Bobrowski je navodno bio redovni gost Running Sushija pa je moguće da ih je već neko vrijeme brinulo koliko on tamo jede, a njegovih rekordnih sto tanjura sushija samo je bio povod da ga trajno protjeraju iz restorana.

Vlasnik je novinarima rekao da količine koje je triatlonac jeo “nisu normalne”, a dodatno ga je pogodilo i to što nikad nije naručivao nikakvo piće već samo čaj. 

Bobrowski primjenjuje radikalniju verziju intermittent fastinga. Dvadeset sati posti, i sav dnevni unis kalorija obavi u četiri sata. Metoda odavno popularna u vrhunskim sportu koja nikad neće postati popularna u all-you-can-eat restoranima.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.