Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Marko Palfi odlazi iz čakovečke Mundoake

marko-palfi

Chef Marko Palfi u srijedu je na svom Facebook profilu objavio da odlazi iz čakovečke Mundoake. Palfi je u Mundoaki radio nešto više od četiri godine. Godine 2012. osvoji je drugo mjesto na Masterchefu, među ostalim je radio u zagrebačkom Prascu, u ljubljanskom restoranu JB chefa Janeza Bratovža i stažirao u londonskom The Ledburyju.

“Promjena je preduvjet za razvoj,” napisao je Palfi na Facebooku, “Puno sam dao, još više dobio i na tome sam neizmjerno zahvalan. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su sa mnom dijelili krv, znoj i suze u kuhinji i servisu. Isto tako mnogobrojnim, dragim gostima bez kojih nema ni nas kuhara.” Nije objavio ima li već novi angažman i gdje bi on bio.

Ono što se zna, jest da će jedna od zadnjih atrakcija koje će prirediti u Mundoaki biti večera koju kuha s Matijom Bogdanom koji je upravo zaključio kratku epizodu u korčulanskom De Canavellisu i priprema se za povratak u londonski The Ledbury i Matom Jankovićem, kojemu je ovo ljeto obilježio izlazak velike hrvatske kuharice Croatia:The Cookbook koju je uredio.  Palfi, Bogdan i Janković kuhat će u sklopu akcije Food Not Bombs, s namirnicama koje će moći besplatno dobiti na tržnicama i u trgovinama a inače bi se bacile iako su dobre, i besplatno dijeliti jela sutra, u petak od 19 sati. Akcija je najava čakovečkog festivala alternative 3FF.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.