Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Današnji Masterclass u Brdima definitivno je približio rebulu svjetski poznatim vinima

Momci iz Brda, predvođeni Marjanom Simčičem ponovo su pokazali kako promovirati vina na najvišoj razini.

Na današnjem Masterclassu rebule održanom u lijepoj Vili Vipolže, nastupili su jedan slovenski profesor, dr. Denis Rusjan održao je briljantnu prezentaciju o terroiru, geologiji, klimi i trendovima u proizvodnji rebule, pa jedan slavni talijanski sommelier, Luca Gardini koji je precizno opisivao vina, pa jedan američki sommelier Levi Dalton koji je objašnjavao logiku prodaje nišnih europskih vina na američkim trżištima, pa 13 vinara s obje strane granice, koji su predstavili različite stilove rebule.

Sve je to promatrala grupa izabranih vinskih profesionalaca i novinara, među kojima je posebno važno spomenuti Juliu Harding, suautoricu The Wine Grapes, biblije vinskih sorti koju je prije šest godina objavila velika Jancis Robinson, te američku filmsku ekipu koja za Netflix snima dokumentarac o slovenskoj vinskoj sceni.

Prof. Denis Rusjan s ljubljanskog Biotehnološkog fakulteta

Od trinaest vina koja smo kušali na ovoj briljantno organiziranoj, akademski ali i globalno komercijalnoj vinskoj promociji, najsnažniji su dojam ostavile Gravnerova Rebula iz 2010. i Simčičeva Rebula Opoka iz 2015. U nizu vrlo dobrih do odličnih vina još su nam se posebno svidjele Radikonova Rebula iz 2012, Ščurekova iz 2017. te Jermanov Visnik iz 2016.

Njujorški sommelier Levi Dalton govorio je o izvozu vina

Tasting su vodili luca Gardini Gašper Čarman

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.