Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijski Royal prilično je dobar hotel za svoju kategoriju

royal-g

U moru pogrešno kategoriziranih hrvatskih hotela, ugodno je iznenađenje naletjeti na jedan koji zaista odgovara svojoj službenoj kategoriji. Riječ je o relativno novom hotelu Royal u samom središtu Opatije otvorenom prije nekoliko godina, koji je 2015. dobio ocjenu 9,4 na Booking.comu i koji zavređuje svoje četiri zvjezdice Sobe u Royalu nisu velike, ali su zanimljivo uređene i nadasve udobne. Detalji poput moderno dizajniranih lampi ili metaliziranih velikih okvira (u jednom se smjestio televizor) Royalovim sobama daju osobnost, na što nismo navikli u većini hrvatskih hotela s četiri zvjezdice.

royal-sobe

Čvrsti ali ugodni kreveti i dvostruki jastuci omogućuju miran san; Royal ima i pillow menu. U kupaonici se nalazi čak i pribor za pranje zuba, što je netipično i za mnoge hotele s pet zvjezdica. Ručnici su debeli i mekani, baš kako treba, dok je minibar s Chivas Regalom i San Pellegrinom definitivno ambiciozniji od skoro svih domaćih hotela ovoga ranga.

royal-terasa

Plaža je okej, s nekoliko lijepih ležaljki s bijelim baldahinima. Jedan od ozbiljnijih Royalovih problema jest atavističko pravilo da doručak traje do deset sati pa ga nismo uspjeli isprobati. Nadalje, čini se da hotelskim protokolom nije predviđeno da osoblje, inače ljubazno i efikasno, pomaže gostima oko prtljage. Ni jelovnik u hotelskom restoranu nije osobito inspirativan. No, Royal definitivno spada među bolje hrvatske hotele s četiri zvjezdice i među najbolje opatijske velike hotele. Cijena od oko 200 eura za noć na vrhuncu sezone čini nam se dobrom vrijednošću za novac.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.