Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tri zdrave hrskave ledene poslastice koje će usrećiti vašeg psa na ljetnim vrućinama RECEPTI

ljetni-ledeni-snackovi

Tsunamiju radosti i ljubavi koji kod vašeg psa izazivaju njegove omiljene poslastice toliko je teško odoljeti da ponekad zažmirimo na zdraviji izbor i naprosto ih počastimo onim što vole. Još je bolje kad možemo spojiti zdravlje i comfort food. U ovim vrućim ljetnim danima svog ćete psa oduševiti ledenim hrskavim snackovima od mesa i voća. Pas je mesožder i voće mu nije potrebno u prehrani, ali povremeno ga može pojesti. Zapravo, nema boljeg vremena da psu ponudite voće od ljetnih vrućina. Želite li ostati dosljedni, imamo i recept za popsicles od temeljca od kostiju, ljetni pseći superfood. Svi recepti su jednostavni i ledene poslastice možete napraviti brzo.

Popsicles od kostiju

lizaljke-od-kostiju

Sastojci

  • temeljac od kostiju (recept pogledajte OVDJE)
  • kalupi za led

Temeljac do kostiju stavite u kalupe za led i zamrznite. Dajte psu kad ga želite rashladiti ili uz njegov redoviti obrok. Ako vaš pas naglo jede i guta, zamrznite temeljac u većim kalupima da se ne zagrcne s kockicama.

Ledeni voćni i biljni bomboni

ljetni-ledeni-snackovi-kokos

Sastojci

  • borovnice i maline
  • menta
  • kokosovo ulje
  • kalupi za led

Kokosovo ulje ostavite na sobnoj temperaturi da dođe u tekuće stanje. U kalupe za led stavite po jednu borovnicu i malinu, prelijte kokosovim uljem i zamrznite. Dajte psu kao ledeni snack. Možete koristiti i jagode i bilo koje voće koje psi smiju jesti, ili napraviti biljne bombone od mente koji će psa još bolje osvježiti. Probajte razne kombinacije i pronađite onu koja vašeg psa najviše veseli

Kosti od lubenice

ljetni-ledeni-snackovi-lubenica

Sastojci

  • lubenica
  • svježi kokos
  • kalupi za led

S kokosom pazite na količine, dodajte samo malo ribanog mesa da zamiriše, pazite da vam u smjesu ne upadnu komadići kore. Kokosovu vodu ne stavljajte, a posebno izbjegavajte kupovnu kokosovu vodu i kokosovo mlijeko, jer su psi osjetljivi na većinu industrijskih aditiva. Možete i preskočiti kokos i ove ledene kosti napraviti samo od lubenice.  Četvrtinu srednje velike lubenice ogulite, očistite od koštica i sameljite kratko u blenderu s kokosom (ili bez). Stavite u kalupe i zamrznite. Dajte psu kao poslasticu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.