Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvorila su se Dva goluba, jedna od najstarijih zagrebačkih gostionica

dva-goluba-vrt

Od prvog kolovoza više ne rade Dva goluba, jedna od legendarnih. starinskih gostiona istočnog Zagreba. Dva goluba na Kvatriću znamo doslovno otkad znamo za sebe.  U ranim sedamdesetima ondje smo odlazili na prve restoranske obiteljske ručkove, jedan od njih u povodu Prve pričesti. U zadnjih tridesetak godina ondje smo jeli bar šezdesetak puta, pa smo tako uživo i kontinuirano pratili pad kvalitete i kompetitivnosti Dva goluba.

Naime, tijekom osamdesetih Dva goluba bila su prilično prestižan gradski restoran sa senzacionalnim vrtom. Sredinom devedesetih i dvijetisućitih ondje se ništa nije mijenjalo, dok se sve oko njih promijenilo, da bi u zadnjih par godina Dva goluba postala odredište za gablece i za starije poslovne ljude i umirovljenike, s tim da se katkad i dalje moglo ponešto fino pojesti poput odlične makedonske janjetine tijekom našeg zadnjeg ručka u lijepom dvorištu na samom početku Maksimirske ulice.

catering-kvartic

Već se dulje vidjelo da Dva goluba nemaju snage za novi uzlet, pa nas nije iznenadilo kad smo lani doznali i objavili da je Catering Kvatrić preuzeo susjednu gostionicu. Otad se samo čekala formalna odluka o zatvaranju, koja je, logično, tempirana za sredinu ljeta, kad je gostiju najmanje. Nadamo se da će Catering Kvatrić sačuvati ime Dva goluba, i zbog stanovite vrijednosti tog branda i zbog poštovanja prema zagrebačkoj restoranskoj prošlosti. Najgore bi bilo da u kući gdje je oduvijek radila gostiona Dva goluba sad osvane neka talijanska trattoria s lažnim fancy imenom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.