Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački hoteli i ove su godine najjeftiniji u srednjoj Europi

esplanade-g

Zagrebačke ukupne turističke brojke mogu izgledati dobro, ali cijene koje postižu zagrebački hoteli ekstremno su niske.

Tako se u subotu 4. kolovoza soba u Westinu i Sheratonu mogla dobiti već za 926 kuna. Okej, oba ova hotela tipičan su primjer lažnih pet zvjezdica i profesionalne zapuštenosti, ali zaista se radi o jako lošoj cijeni, istovjetnoj hotelima s tri, pa i ponekim s dvije zvjezdice na našoj obali.

Esplanada, najbolji zagrebački i hrvatski hotel i pravi five star, u subotu je na Booking.comu. Expediji i Hotels.comu dostizala sam oko 1250 kuna, dok se soba u novom zagrebačkom five staru Le Premieru, mogla dobiti za 950 kuna. Zanimljivo je da je prema Booking.comu, najvišu cijenu postizao vrlo osrednji Palace s 1450 kuna.

Okej, sredina je ljeta, svi žele na more, pa su hoteli u unutrašnjosti zaista iznimno jeftini. Međutim, cijene soba u Ljubljani po koju su stotinu kuna više nego u Zagrebu, dok su cijene u budimpeštanskom Ritz Carltonu, Kempinskom i Corinthiji dvostruko veće od naših. O Beču da ne govorimo.

Očito je, dakle, da u Zagreb uglavnom stižu gosti koji ne mogu puno potrošiti (na što, uostalom, već godinama upozoravaju zagrebački restaurateri). Što pokazuje na onu drugu, također važnu sliku o zagrebačkoj turističkoj eksploziji unatrag nekoliko godina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.