Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LANTERNA GRILL U restoranu s pogledom na delfine pripremaju jednostavnu i poštenu hranu

lanterna-2018-terasa

Lanterna je naš najdraži lošinjski restoran. Ne zato što bi bio najbolji, jer Lanterna je jednostavna gostionica u kojoj se već i zbog tehničkih uvjeta ne može ozbiljno kuhati. Nego zbog ambijenta kojim dominira kontakt s otvorenim morem, zalazak sunca, svjetionik i bogati bouquet mirisa jednog od najspecifičnijih jadranskih otoka. 

lanterna-2018-pogled

Svemu tome treba dodati i delfine. Lošinj je već desetljećima poznat po borbi za očuvanje delfina, najinteligentnijih zemaljskih stvorenja iza pojedinih ljudi. Antonio Debeljaković Lanternin upravitelj, pohvalio nam se da su u svibnju i lipnju delfini skoro svakodnevno plivali i gimnasticirali ispod Lanternie terase, dok ih je u srpnju nešto manje, valjda zbog viška ljudi. 

lanterna-2018-lignje

I tako sinoć nismo vidjeli delfine, ali smo malo poslije zalaska sunca uživali u pogledu na raspadnute crno plave oblake povezane vrpcama duginih boja, koje su nebo nad Lošinjem činile aposlutno magičnim.  U takvom se ugođaju teško koncentrirati na hranu. No, čini nam se da je hrana sinoć bila nešto preciznije pripremljena nego lani. Biftek su ispekli tehnički savršeno, crnosmeđe izvana i crveno iznutra, ribeye je bio prilično sočan, dok se kotlet od crne slavonske svinje topio u ustima. Prije tih velikih komada mesa probali smo sasvim korektan carpaccio od kozica i goleme jadranske lignje na al dente riži s blitvom. Lanterna definitivno spada među najdojmljivija mjesta na sjevernom Jadranu.

lanterna-2018-stijene

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.