Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nijemac Maxim Schulte novi je glavni barmen legendarnog American Bara u londonskom Savoyu

Nijemac Maxim Schulte preuzeo je jednu od najprestižnijih pozicija u barmenskoj profesiji, onu glavnog barmena American Bara u londonskom hotelu Savoy. Zadnjih osam godina na toj je poziciji bio Erik Lorincz, koji je u svom mandatu sastavio i dvije povijesne koktel liste što ih Savoy tradicionalno posvećuje kraljevskim vjenčanjima, u ovom slučaju vjenčanjima  windsorskih prinčeva Williama i Harryja. 

Maxim Schulte karijeru je počeo u Hamburgu, a afirmirao se u Kini u hongkonškom JW Marriot Hotelu. Ovaj 29-godišnjak vodio je i nekoliko velikih barova u Bangkoku i Saudijskoj Arabiji i bio glavni barmen The Ritz Carltona u Macau. Ove je godine pobijedio na Beefeaterovu MIXLDN natjecanju sa Stack of Fortune, koloritnim koktelom od  Beefeatera 24, svježe limete, bijele Creme de Cacao, domaćeg šerbeta od cvijeta gorke naranče i svježe mente. 

american-bar-savoy

American bar je najstariji aktivni londonski bar,  najbolji na svijetu u izboru World’s 50 Best Bars. U 125 godina povijesti imao je samo deset glavnih barmena. Prva (i zasad jedina žena) bila je legendarna  Ada Coleman, autorica klasika Hanky Panky koja je barom predsjedavala od 1903. Harry Haddick obilježio je 1920-te i napisao slavnu knjigu Savoy Cocktail Book. U naše vrijeme American bar vodili su Joe Gilmore, Peter Dorelli i zadnji Erik Lorincz. 

Schulte će svoje prve koktele u American baru poslužiti 20. kolovoza. Kako je rekao za Drinks Business, taj će dan za njega i osobno imati poseban značaj, jer je prvu molbu za posao nakon fakulteta poslao upravo u American bar, a Erik Lorincz mu je smiješao prvi Julep koji je pio. 

“Ispunjen sam ponosom i čašću,” rekao je Schulte o svojoj novoj poziciji, “American bar ima toliku povijest i doprinio je većini svjetskih barskih pokreta. Pozicija glavnog barmena American bara nosi visoki status u barskim svijetu, ali još sam uzbuđeniji što postajem dio tako sjajnog tima koji je toliko postigao  s godinama.”  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.