Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počnite zagrijavanje za finale polufinalnim izvještajem s jedinog ljetnog festivala koji spaja nogomet i hranu

foodballerka-finale

Ovo su trenuci za koje ne postoje adekvatne riječi. Postoje fotografije i snimke koje će obaviti bolji posao od nas i približno opisati kakav je osjećaj biti tamo, u finalu. Zato ćemo iznijeti neke druge činjenice koje se tiču senzacija u hrani i piću na Foodballerki. Nahvalili smo ih već dovoljno puta, u organizacijskom i sadržajnom smislu, teško se sjetiti boljeg festivala koji spaja hranu s nečim što po defaultu ne spada u taj svijet.

Mi smo svoj dan započeli s pulled porkom iz RougeMarina. Bili smo raspoloženi pružiti još jednu priliku. Oni su to zaslužili svojim renomeom i činjenicom da su jedni od pionira nove kulture ulične hrane u Hrvatskoj, što uključxuje gourmet burgere, pizze, wokove i ostalo. Nažalost, čini se kako ih konkurencija postupno dostiže.

Međutim, smatramo kako je ipak Time ostao najviše dužan s obzirom na reputaciju koja ga prati. Ponuda je prilično siromašna i dosadna, a kako su ostali bez “fish and chipsa” u ponudi, jedina opcija je bila podsjetiti se koliko je dobar Hromalićev semifreddo, odnosno sladoled na štapiću. Bila je to maksimalno ispravna odluka. Odmah pored je El Toro, koji nas je prethodno oduševio svojom beef quesadillom. Ovaj puta smo probali s taquitosima, punjeni piletinom i posluženi sa salsom i s creme fraiche, tipičnim snackom koji idealno komplementira pivi. Vrlo solidno, ali ostali smo puno veći fanovi fenomenalne quesadille.

Malo prije početka povijesne borbe u polufinalu svjetskog prvenstva, vratili smo se u rakijarnicu da nas primiri njihov koktel. Bili smo iznimno zadovoljni s Moscow muleom i Whiskey sourom i znali smo da će Pina Colda odraditi svoje. Ovaj slatki koktel je često fin samo po sebi, rum, kokos, ananas, međutim rakijarnica je napravila očekivani korak dalje, izvrsno. “Vatrene ćevapčiće” s  hrskavim lukom, ajvarom i kajmakom pripremila je 50-jeva kućice kao hranu na stolu za vrijeme utakmice. Prilično popularno jelo od kojeg nismo znali što očekivati, to su dva teško spojiva svijeta. Ispalo je iznenađujuće dobro, servirano je poput somuna, a izvukli su maksimalnu finoću i otmjenost tog prostog jela. Ishod velike utakmice vjerojatno znate, Hrvatska igra u finalu svjetskog nogometnog prvenstva. Vanserijski uspjeh je već postignut, a izgleda da će Strossmayerov trg u nedjelju naprosto izgorjeti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.