Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jan Martinović više nije glavni barmen splitskog Noora

Barmen Jan Martinović ovih je dana napustio splitski bar Noor, jedan od najboljih hrvatskih craft barova. Svoj odlazak objavio je na društvenim mrežama, zahvaljujući se Noorovu timu, brz najava o idućem angažmanu (do objave ove vijesti još nije bio odgovorio na naš upit).

Martinović je na poziciji glavnog barmena, zajedno s engleskim miksološkim veteranom Chrisom Edwardesom koji je odigrao ulogu konzultanta, mentora i podrške, Noor praktički od otvaranja uvrstio među najzanimljivija mjesta na Jadranu. Njegov odlazak u samoj špici sezone u kojoj je Noor imao puno ambicioznije planove nego lani, neobičan je ali nažalost ne i rijedak slučaj u hrvatskom ugostiteljstvu. Što je vlasnik NoStressa Željko Alfirević i komentirao na Facebooku, odgovarajući na Martinovićevu objavu o odlasku: 

“Ovo nije period u kojem se odlazi…jednom riječju nepošteno prema ljudima koji su vjerovali u tebe..Iskreno si me razočarao s ljudske strane…”, napisao je Alfirević.

Vlasnici Noora su, naime, Alfirevićeva kćer Sara Alfirević Vrsalović sa suprugom Tonijem Vrsalovićem. U trenutku kad s Marinom Karinjom u Bokamorri i zagrebačkim tandemom Kishoni-Bečvardi u Basti splitska barska scena hvata kvalitativni zamah, za nadati se da će Vrsalovići s novim glavnim barmenom uspjeti održati Noor na mjestu koje je izborio.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.