Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo je prva boca za vino s duplim stijenkama, u kojoj vino ostaje hladno dok ga ne popijete

cooleo

Boca se zove Cooleo i njemačka vinarija Wasem već je naručila 6000 komada za svoj Pinot Noir rose i dry Riesling. Riječ je o inovaciji njemačkog studija Our Wonderful World dizajnerice Kim Soohee, boci s duplim stijenkama zatvorenoj Vinolok sistemom koja se može višekratno koristiti a temperaturu vina navodno održava tako dobro da su kible nepotrebne. Između dva sloja puhanog borosilikatnog stakla je toplinski izolator koji se ne vidi zbog izuzetne bistroće.
Cooleo se drži u hladnjaku dok se vino ne rashladi na željenu temperaturu i vino se zatim može konzumirati bez ponovno rashlađivanja. Borosilikatno staklo, koje se dobiva se dodavanjem bor oksida u natrijevo vodeno staklo, je inertno i otporno na toplinu. Suženje na dnu boce koje podsjeća na nogicu vinske čaše nužno je radi stabiliziranja strukture Coolea.

cooleo-graf

Kim Soohee potvrdila je za Drinks Business da upravo rade na različitim linijama boca. “Boca je lijepa, lijepo pokazuje boju vina i čuva temperaturu vina na prirodan i čist način. Trebalo nam je tri godine selekcije da nađemo prikladna stakla i razvijemo stil koji podjednako odgovara roseima i bijelim vinima, te da razvijemo bocu koja će se unatoč duplom sloju stakla moći strojno puniti u vinarijama, a opet dobro izgledati na stolu.”
Soohee je u projekt ušla zbog osobnog interesa za vino. Ideju je dobila posjećujući vinarije. U kratkom intervjuu na YouTubeu objašnjava proces.
Cooleo boce mogu se naručiti preko interneta po cijeni od 22 funte naviše. Službeno lansiranje na Kickstarteru očekuje se 22 .srpnja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.