Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Još malo o higijeni i čistoći, u povodu zatvaranja druge Cantine

cantina

U zagrebačkom Avenue Mallu zatvorena je druga Cantina. Trattoria Cantina u Importanne Galeriji, lokal gdje smo kušali uvjerljivo najgoru carbonaru u životu, ugasio se u prosincu lanjske godine. Evo kako su novi zakupnici prostora u Avenue Mallu koji je zauzimala Cantina, inače predstavnici jedne velike ugostiteljske tvrtke, opisali stanje koje su zatekli u Cantininoj donedavnoj kuhinji: “Napa vjerojatno nikada nije bila očišćena. Prst debele slojeve masnoće morali smo strugati špatulama. Još je gore stanje bilo u hladnjacima, koje barem dvije godine nitko nije oprao, i koji su zaudarali kao kontejner za smeće. U više od dvadeset godina ugostiteljske karijere nisam vidio ništa slično.”

Izvještaj iz Cantine u Avenue Mallu podsjetio nas je, naravno, na neobično groznu konobu Hajduk na Malom Lošinju, prepoznatljivu po prepunoj kanti za smeće nasred terase. Očigledno je nažalost da se jedan, nadamo se mali, broj hrvatskih ugostitelja ne drži minimalnih higijenskih i profesionalnih pravila: riječ je o ljudima koji namjerno kompromitiraju svoju profesiju. Usput govoreći, kad se nesretna Cantina otvorila, lifestyle mediji bili su prepuni tekstova o vrhunskoj tratoriji s artizanskom pastom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.