Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CANTINA Prva čista jedinica na Kultu Plave Kamenice

cantina

Cantina, talijanska zalogajnica smještena na Iblerovu trgu, poslužuje najgoru hranu u Zagrebu, koju smo dosad kušali. Čak je i Luna Rossa u Preradovićevoj korektna u usporedbi s Cantinom. Evo zašto.
Naručili smo carbonaru, dakle jednostavno jelo koje je jednako teško pogrešno pripremiti kao što je teško skuhati vrhunsku carbonaru. Od restoranske se carbonare očekuje solidan prosjek. Ali ono što smo dobili bilo je zasuto grudicama sira iz vrećice, što je samo po sebi dosta degutantno. No, nije najgore.
Najgora je bila ljepljiva tekstura tijesta. Budući da tijesto nije bilo odveć prekuhano, do te je jedva jestive ljepljivosti vjerojatno došlo podgrijavanjem. Zanimljivo je da jelo nije posluženo vruce, što je glavna pretpostavka za ispravnu pripremu carbonare budući da se u nju stavljaju sirova jaja, koje kuha toplina tijesta.

Okej, Cantina je vrlo bazični fast food s dvadesetak tjestenina i wannabe rižota, te s ponešto salata. Iako su ga na početku razni mediji proglašavali “prvom zagrebačkom urbanom trattorijom” sa “sjajnim talijanskim specijalitetima” i “najfinijom tjesteninom” i “svježim sezonskim namirnicama”. Cantina je i prilično jeftina, tjestenine koštaju između 35 i 45 kuna, tako da se od nje ne može očekivati bilo što posebno. Ali, ovakav debakl na raznim razinama, od loših sastojaka preko katastrofalnog tijesta do krive temperature posluživanja, zaista nas je iznenadio. Jedina dobra strana Cantine jest pristojna vinska lista (Coronica, Arman, Monte Zovo…) s vrlo fer cijenama.

CANTINA

IBLEROV TRG 10,ZAGREB
HRANA 1/5 AMBIJENT 2/5  POSLUGA -3/ 5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.