Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prepuna kanta za smeće na terasi glavni je dekorativni element lošinjske konobe Hajduk

konoba-hajduk-terasa

Kad prečesto jedete u ambicioznim, formalnim restoranima, nekako je logično da se katkad pokušate opustiti u malim nepretencioznim gostionicama. Pa smo tako u subotu oko podneva kroz gusto cvijeće i grmlje jednog vrta u Malom Lošinju ugledali neke stare ljude kako kartaju za restoranskim stolovima.

Tako autentičan i nepretenciozan ugođaj naveo nas je da rezerviramo stol za večeru, što se pokazalo našom najgorom odlukom vezanom uz hranu za dugo vremena.

Mjesto radnje je, dakle, konoba Hajduk s adresom Braće Vidulića 11, kraj koje morate proći kad se spuštate prema lošinjskoj rivi.

U subotu navečer na ulazu u tu potencijalno lijepu bašču dočekala nas je vitrina s nešto blijedih, odmrznutih riba.

Što nas nije obeshrabrilo, jer u konobama načelno ne očekujete vrhunsku hranu. No, kad smo sjeli za stol usred vrta punog neodoljivog otočkog zelenila, ostali smo malo zatečeni.

Par metara od nas nalazila se, i vjerojatno se još nalazi, žuto- crna plastična kanta prepuna smeća. Tijekom cijele večeri nikome od inače ljubaznih konobarica i konobara nije palo napamet da maknu kantu s terase, ili da je barem isprazne. Štoviše, pokušavali su u nju nagurati novo smeće, koje je ispadalo iz kante kraj omoćne stalaže s tri prljave pepeljare pune opušaka. 

Posve je nevjerojatno da osoblje bilo kojeg restorana ne osjeća bar minimum poštovanja prema gostima, ali i prema samima sebi, pa da dopuštaju da im usred prostora za jelo stoji prepuna kanta za smeće.

Poslije ovog debakla sa smećem potpuno je irelevantno razgovarati o hrani: dovoljno je reći da su smrznuti škampi na žaru bili žestoko prepečeni, dok su dagnje bile relativno korektne. Ocjena za pića jednako je loša kao i za sve drugo, jer Hajduk drži, brojkom i slovom, samo jedno buteljirano vino.

KONOBA HAJDUK 
Braće Vidulića 11, Mali Lošinj

HRANA 1/5  VINA 1/5  AMBIJENT 1/5 OSOBLJE 1/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.