Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na prepunoj terasi Dubravkinog puta predstavljena je Croatia:The Cookbook, velika kuharica 40 hrvatskih chefova

croatia-the-cookbook (1)

Na prepunu terasu Dubravkinog puta u utorak navečer je jedva moglo ući. Vjerojatno svaki pripadnik zagrebačke gastro scene, a i dosta ljudi iz cijele Hrvatske, došli su na promociju knjige Croatia: The Cookbook koju u izdanju Školske knjige potpisuju chef Mate Janković i autorica fotografija Maja Danica Pećanić.

mate-jankovic

Urednik knjige Mate Janković

croatia-cookbook-zirojevic (1)

Croatia: The Cookbook osmišljena je kao kuharica koja predstavlja trenutno stanje hrvatske gastronomije i istodobno  pokušava definirati što bi danas bila autentična hrvatska kuhinja, kroz recepte dvije generacije hrvatskih chefova.

croatia-cookbook-recepti

Svaki chef sudjeluje sa četiri recepta

ante-udovicic

Knjiga je nastajala gotovo dvije godine, i jučer je izišla iz tiska sa 40-tak chefova koji predstavljaju četiri svoja recepta u kojima istražuju tradicijske hrvatske tehnike, sastojke i jela. Knjiga izlazi na engleskom kao svojevrsna legitimacija hrvatske kuhinje, i na hrvatskom, kao generacijska kuharica čiji se recepti mogu pripremati kod kuće. Na efektnim fotografijama Marije Danice Pećanić predstavljeni su među ostalima recepti  Zlatka Tomšića, Hrvoja Zirojevića, Gorana Kočiša, Ante Udovičića, Damira Modrušana, Priske Thuring, Andreja Barbierija i drugih.  

croatia-cookbook-naslovna

croatia-cookbook-rakovi

Fotografija/Maja Danica Pečanić

croatia-cookbook-foto

Fotografija/Maja Danica Pečanić

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.