Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Udruga WOW je proglašenjem finalista svoje godišnje vinske nagrade proslavila 7. obljetnicu osnivanja

women-on-wine

Udruženje WOW (Women On Wine) u petak je u zagrebačkom restoranu Balon proslavilo sedmu obljetnicu svog godišnjeg vinskog izbora Što žene žele. Riječ je o posebnom formatu izbora, u kojemu uži izbor kandidata svake godine određuje jedan hrvatski sommelier, dosad su to bili Karin Rupena Perdec, Alena Stuparić, Siniša Lasan, Mario Meštrović, Roko Bekavac i Jelena Šimić Valentić, dok ovogodišnji izbor potpisuje Željko Bročilović Carlos. U izboru glasa 150 redovnih članica udruge WOW i četiristotinjak simpatizerki.

korak-muzaferija

Vera Korak i Sanja Muzaferija

U zadnjoj fazi ovogodišnjeg izbora, na slijepom kušanju vina u vinoteci Borstein ocjenjivao je žiri koji čine vinarka Marija Mrgudić, dopredsjednica WOW Margita Belušić Gobić i sommelierka Maja Kuzmanović. Ovogodišnji pobjednici su  Bolfanov Centurion Gold, Graševinu Premium 2013. Jasne Antunović Turk, Teuta vinarije Prović, Benvenuti Teran 2015. i Bibićev Prošek Ambra. Glavni pobjednik, dobitnik WOW Grand Prixa, bit će proglašen sredinom studenog na dodjeli Vinartovih godišnjih nagrada.

žiri-wow-2018

WOW žiri na finalnom blind tastingu

Women on Wine osnovala je novinarka Sanja Muzaferija, kako bi osvijestila prisutnost i ulogu žena u vinskom biznisu . WOW je od početka zamišljen kao platforma za umrežavanje hrvatske ženske vinske scene i povezivanja žena koje se na bilo koji način, profesionalno ili kao entuzijastice, bave vinom. WOW je jedna od najaktivnijih neformalnih grupacija na domaćoj vinskoj sceni, dobitnik nagrade Francuske udruge žena Femmes et Vins du Monde i organizator Pink Daya, prvog hrvatskog festivala ružičastih vina koji se u svega nekoliko godina razvio u jedan od najpopularnijih domaćih vinskih festivala.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.