Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Braco Sanjin u petak otvara novo izdanje splitskog Perivoja

braco-sanjin-perivoj

Živa splitska sezona nastavlja se novim otvorenjem. U petak se ponovno otvara restoran Perivoj, s novim chefom Bracom Sanjinom. Jedan od vodećih dalmatinskih kuhara, nakon zatvaranja restorana O’Zlata čiju je kuhinju preuzeo nakon završetka višegodišnjeg angažmana u splitskoj Kadeni, rekao je da je Perivoj odabrao zato što je ispunio njegov najvažniji kriterij, a to je da restoran radi cijele godine. “Ljeti gosti sami dolaze, a zima pokaže i iskristalizira one najbolje,” rekao je Sanjin za Dalmatinski portal.

perivoj

Restoran Perivoj

Restoran Perivoj, smješten u lijepoj secesijskoj vili s perivojem po kojem je dobio ime, ovoga je proljeća bio zatvoren, vlasnik je tvrdio da je bio primoran na to radi nedostatka kompetentne radne snage. Sanjinovim dolaskom taj je problem, čini se, riješen. Najbolji chefovi u pravilu sa sobom u restorane mogu dovesti barem osnovni tim.

U Perivoju će Sanjin zadržati kontinuitet svog stila, a to je plemenita, izrazito lokalizirana bistronomija s nešto tradicionalnih i fine dining elemenata. Perivoj će biti podijeljen na kavanu u kojoj će posluživati vina, tapase i kolače i restoran s tasting i a la cart menijem. Braco Sanjin u Perivoju najavljuje i gostovanja poznatih chefova i vinske večeri, dva sve popularnija formata koji bi morali postati standard na restoranskoj sceni. U najrazvijenijem hrvatskom turističkom gradu izuzetno je važno da se eksplozija lokala nižih formata uravnoteži restoranima s ozbiljnijim i ambicioznijim pristupom gastronomiji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.