Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Sommelier Roko Bekavac i chef Ivan Pažanin na splitskoj Rivi otvaraju restoran Štorija

bekavac-pazanin

“Štorija bi se trebala otvoriti za dva, najviše tri tjedna. Upravo se montira kuhinja,” rekao nam je jučer Roko Bekavac, jedan od najboljih hrvatskih sommeliera. Štorija je smještena na samoj splitskoj Rivi, u prostoru što ga je prije zauzimala jedna optičarska radnja. Štorija će, naravno, imati i terasu s 35 stolica. Chef Štorije bit će Ivan Pažanin, dalmatinska TV zvijezda i jedan od sudacaovogodišnjeg RTL-ova kulinarskog showa 3,2,1 – kuhaj!

Gospodin Pažanin prethodnih je sezona kuhao u trogirskom restoranu Don Dino. Neki od suradnika Kulta Plave Kamenice bili su prilično zadovoljni kvalitetom i prezentacijom hrane u Don Dinu. Roko Bekavac lani je radio u paškom Boškincu, gdje je osmislio jednu od najboljih jadranskih vinskih karti.

Gospodin Bekavac Štorijin kulinarski stil opisuje kao modernu mediteransku kuhinju, baziranu na vrhunskim sastojcima. “Radi se o stilu kuhanja koji se donekle oslanja na Bracu Sanjina i Hrvoja Zirojevića,” rekao nam je Bekavac. Investitor novih restorana na splitskoj rivi jest tvrtka Biberon, koja ima nekoliko slastičarnica u Splitu i Zagrebu.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Sommelier Roko Bekavac i chef Ivan Pažanin na splitskoj Rivi otvaraju restoran Štorija

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min