Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na novoj Vinistri dodijeljeno je čak 145 zlatnih medalja. Pobjednik je Armanova G Cru malvazija

vinistra

Marijan Arman iz Vižinade na ovogodišnjoj je 25. Vinistri pobijedio u kategoriji mladih malvazija, kao i u kategoriji Svijet malvazija sa svojim G cruom iz teške 2017. godine. U kategoriji odležanih malvazija pobijedio je manje poznati Giulio Ferenac, također iz Vižinade, s Malvazijom iz 2016. Među mladim teranima prvo je mjesto osvojio Marko Fakin iz Motovuna s Il Primom iz 2017. Zanimljivo je da je gospodin Fakin osvojio četiri zlatne medalje za razne svoje terane. Fuga iz 2015. godine rovinjske obitelji Dobravac trijumfirala je u klasi odležanih terana.

Moreno Degrassi istarski je šampion caberneta, najbolji je i kad je riječ o cabernet francu i cabernet sauvignonu, dok je Lagunina Festigia pobijedila među merlotima, a Kozlovićeva crna Santa Lucia među crnim cuveeima. San Salvatore braće Benvenuti najbolje je ocijenjeni momjanski muškat. U natjecanju refoška dominirali su slovenski vinari.

Vinistra očito nije izgubila privlačnost. Na njeno ocjenjivanje i dalje se prijavljuje većina vodećih istarskih vinara poput Kozlovića, Lagune Benvenutija, Fakina, Medee (zlato za chardonnay), Degrassija, Cattunara, Tomasa (zlata za terane) ili Meneghettija. Međutim čak 145 zlatnih medalja, i to poslije vrlo teške berbe, definitivno je previše. Inflacija medalja ne koristi ugledu ni jednog ozbiljnog natjecanja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.