Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Splitu je održan prvi festival Vino Dalmacije. Četrdesetak vinara koji su nastupili izazvali su veliki interes publike

vino-dalmacije-gosti

Prvi festival Vino Dalmacije koji je prošli tjedan održan u Splitu, okupio je četrdesetak dalmatinskih vinara, među kojima i neka od najvažnijih lokalnih imena. Manifestacija u splitskom Sveučiilšnom kampusu izazvala je živi interes publike, što je posebno važno s obzirom da s Vinom Dalmacije ovakav način promocije lokalne vinske industrije u Splitu tek počinje. “Ovo je prvi put da smo nešto ovakvo organizirali, zadovoljni smo odazivom izlagača, a i reakcije i komentari koje smo dobili od njih su pozitivni. Već sada se veselimo sljedećoj godini.“ rekao je Ivica Kovačević, predsjednik udruženja Vino Dalmacije.

Vlasnik Stina Vina Jako Andabak (lijevo)

Među ovogodišnjim izlagačima bili su, među ostalima, vinarije Miloš, Stina, Grgić i Boškinac, Tomić, Luka Krajančić, Rizman i St. Hills. Na Vinu Dalmacije kuhale su dalmatinske zvijezde Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin. Na  posjećenim radionicama govorilo se o rastućim dalmatinskim sortama rukatcu, maraštini, debitu i babiću. Ova vrijedna manifestacija s vremenom bi mogla postati važan akter u povezivanju dalmatinskih vinara kojima je za jaču identifikaciju regije i njezinih vina neophodno snažnije organiziranje.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.