Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zatvorio se Rocket Grill na Novoj Vesi, što upozorava i na problem loših lokacija

rocket-burger

Rocket Grill, smješten odmah kraj ulaza u Kaptol Centar na zagrebačkoj Novoj Vesi, nije izdržao ni godinu dana. Kad smo ga posjetili i recenzirali krajem travnja lanjske godine, zapisali smo kako je riječ o prilično nedefiniranom lokalu, koji ne zna kome se obraća. Rocket Grill, ekspozitura uspješnog Rocket burgera u Tkalčićevoj, htio je biti i barbecue i burger bar i restoran, da bi ostao zjapiti prazan. Par dana prije Uskrsa, ondje smo zatekli radnike kako raščišćavaju prostor, a u petak su nam u Tkalčićevoj potvrdili da Rocket Grill više ne postoji. Prije Rocket Grilla, na istoj je lokaciji već bio propao Louie, katkad nekompetentan a katkad vrlo solidan bistro. E sada, hrana u Rocket Grillu, a osobito u Louieju bila je bitno kvalitetnija nego u svim restoranima u obližnjoj Tkalčićevoj, osim Agave i Royal Indije.

Što nas dovodi do prokletstva lokacije. Zapadni dio Nove Vesi i Kaptola, skoro sve do Katedrale, smrtonosna je zona za restorane. Ondje su bankrotirali i Bota Šare i Conte, pa svi restorani na gornjem katu  samog Kaptol Centra, pa Kulinarijat na Opatovini. Dulje vrijeme ondje preživljava jedino Kottny, u podrumu bivšeg Lopuda, koji uz turiste ima i mnogo stalnih gostiju.

Razlozi za takvo stanje prilično su jednostavni. Kroz turističku Tkalčićevu svaki dan prođu deseci tisuća ljudi. Kroz gornje paralelne ulice poput Nove Vesi, ne prolazi gotovo nitko osim onih koji su u potrazi za Tkalčićevom ili kino dvoranama u Kaptol Centru. Stoga na adresama poput ove na koji je zatvoren Rocket Grill ima smisla otvarati jedino specifične restorane s beskompromisnom kvalitetom. Sve što je prosječno, pa makar bilo i solidno i svježe i ugodno uređeno, na takvim će lokacijama vrlo brzo propasti.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Zatvorio se Rocket Grill na Novoj Vesi, što upozorava i na problem loših lokacija

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min