Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Engleski steakhouse kažnjen je s 50 tisuća funti zbog posluživanja hrane na drvenim daskama

steak

Ibrahim, steakhouse u engleskom gradu Birminghamu morat će platiti 50 tisuća funti (više od 420 tisuća kuna) kazne zbog nečistih drvenih dasaka na kojima servira neka od svojih jela, izvješćuje Eater. Zdravstvena inspekcija posjetila je restoran nakon što se društvo od 14 gostiju žalilo na trovanje hranom.

Inspekcija je ustanovila da daske nisu bile ispravno sanitarno tretirane, ali i da chefovi nisu prali ruke kako treba. Tijekom drugog posjeta, inspektori su ustanovili da se sanitarna situacija donekle poboljšala, no daske su i dalje ostale prljave. Inspektori su pronašli ružičaste i crne mrlje na pojedinim daskama, na kojima se u Ibrahimu servirala hrana.

Uz 50 tisuća funti kazne, restoran je još morao platiti 120 funti svakom od gostiju koji su prijavili želučane probleme. “Potpuno je neprihvatljivo da restorani riskiraju zdravlje svojih gostiju” izjavio je šef zdravstvene inspekcije.

Skupina WeWantWlates, koja na internetu lobira za posluživanje hrane isključivo na tanjurima, ovaj je slučaj istaknula kao primjer opravdanosti svog gastroaktivizma. I u Hrvatskoj se već godinama hrana poslužuje na drvenim daskama. Taj se običaj raširio u sve restoranske žanrove, od hamburger barova, preko bistroa, do pojedinih luksuznih restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.