Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ako baš ne želite ručati doma za Božić, evo što nudi Zinfandel’s

Za Božić su, dakle, restorani u Hrvatskoj uglavnom zatvoreni. Ima, doduše, značajnih iznimaka. Plavi podrum u Voloskom ovog će ponedjeljka normalno raditi. U Zagrebu je, pak, nesumnjivo najatraktivnija alternativa tradicionalnom obiteljskom ručku, brunch u Esplanadinu restoranu Zinfandel’s.

Riječ je, dakle, o buffetu s nekoliko jela a la carte i s nekoliko jela koja se pripremaju za stolom. Brunch se u Zinfandelu održava već dugo godina i uglavnom dobro funkcionira. Božićni brunch sastoji se od niza tipičnih Zinfandelovih hladnih predjela, koja uključuju kamenice i selekciju sushija, zatim od tartar bifteka koji se naravno miješa pred gostima kao i Cezarova salata, te od sedam ili osam toplih jela poput teletine u crnom pivu, bijele ribe u soli, poširanog lososa, i neizbježne božićne purice (Esplanada inače i ove godine organizira puricu to go: božićni ručak može vam stići na kućnu adresu). Esplanadin božićni brunch košta 550 kuna po osobi, s tim da djeca između 6 i 12 godina plaćaju 200 kuna. 

https://www.instagram.com/p/Bbw84mHhq66/?taken-by=esplanadezagreb

I u zagrebačkom Westinu može se ručati na sam Božić. Westin je pripremio pet božićnih jelovnika, u rasponu cijena od 190 do 460 kuna. Prvi meni obuhvaća pršut, sir i rolani pureći file, dok onaj najskuplji sadrži fazane, jakovske kapice, kavijar od pastrve i teleći file.

https://www.instagram.com/p/Bc1iKbBBPVb/?taken-by=thewestinzagreb

S obzirom na trenutnu visoku popunjenost zagrebačkih hotela, uopće ne treba sumnjati da će i Esplanade i Westin vrlo solidno raditi za božićni ručak, jer turisti moraju negdje jesti. Probat ćemo, međutim, doznati je li među gostima bilo i ponešto Zagrepčana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.