Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kojim zimskim pićima se ugrijati na Adventu u Zagrebu (po mišljenju Jamnica recenzenata) 

U namjeri da građani sami recenziraju ponudu na Adventu u Zagrebu, Jamnica je organizirala natječaj i dobitnike povela na tri obilaska. Već smo izvijestili što im je bilo najdraže na slanom obilasku, čime su se gostili na slatkom obilasku, a sad je vrijeme za dojmove s tekućeg obilaska.  

Jamnica recenzenti i njihove pratnje obišli su šest kućica, počevši od Kuhinje u Preobraženskoj, pa na Gornji grad do Priče s Griča, Europskog trga, Johanna Francka, Strossmayerovog trga i Zrinjevca. Dakle, glavne adventske lokacije su bile pokrivene. Bilo bi nerealno očekivati da će uspjeti probati mahom alkoholna pića na baš svakoj kućici. 

No, od onoga što su isprobali, najviše ih se dojmila vruća čokolada s rakijama te s Baileys likerom na kućici Stara preša na Zrinjevcu. Kuhani likeri i viskiji nude se na nekoliko adventskih lokacija. Valja spomenuti da je zapravo riječ o kuhanom bijelom vinu u koje ide manja količina likera i viskija, što neke ljude zna razočarati. 

Istraživačka petorka Jamnice probala je i standardnu ponudu kuhanih vina, običnih voćnih rakija, kuhanih voćnih rakija te ove godine nezaobilazni džin. Bilo je tu i Hot Cubano i Hot Aperol vrućih koktela na Gost&ona kućici, no najbolje da cjelovite dojmove, preporuke i fotogaleriju pogledate na web stranici Jamnice.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.