Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marjan Simčič s Rebulom Opoka osvojio je 24 mjesto na Decanterovoj listi 75 globalnih best buy vina 2017.

Kao i na većini sličnih lista u popularno-stručnim medijima, ni na Decanterovom popisu vina koja su obilježila 2017. nema velikih bordeauxa, burgundaca ni šampanjaca. Decanter je ovogodišnju listu nazvao Best Buys i na nju nije moglo ući ni jedno vino skuplje od 55 funti.

Decanterov izbor Best Buysa za 2017. svejedno je uzbudljiv. Prvo je mjesto osvojio južnoafrički Kaspzicht Chenin Blanc, bogato i luksuzno vino napravljeni od kod nas gotovo nepoznate sorte. 

Treće mjesto za Muginu Gran Reservu naklon je klasičnoj Rioji, dok šesto mjesto za Gonzales Byassov Fino Sherry ponovo naglašava nevjerojatnu vrijednost za nova vina iz Jereza. U takvoj, stilski raznolikoj i kvalitativno vrhunskoj konkurenciji, najbolji slovenski vinar Marjan Simčič osvojio je vrlo dobro 24. mjesto svojom Rebuolom Opokom iz 2013. godine, koja je ocijenjena s 94 boda.

Ovakav plasman na listi 75 najboljih svjetskih vina u bilo kojoj relevantnoj kategoriji zaista jest vrijedan rezultat, koji ovaj Simčičev klasik svakako zaslužuje.

Decanterovi recenzenti istaknuli su duboko jantarnu boju, suptilnu strukturu tanina, zemljaste mirise i dunju, karamelu i med na okusu, kao najuočljivije značajke ovog uistinu briljantnog vina. Simčičev uvoznik za Hrvatsku zagrebački je Acrobat.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.