Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Kako na adventskim fritulama okrenuti dvadesetak tisuća kuna dnevno?

Apple Pie fritula adventski je specijalitet Timeova slastičara Roberta HromalićaPrema gruboj procjeni zasnovanoj na prijašnjim iskustvima sa sličnim gastro hitovima na dosadašnjim Adventima, na Strossmayerovu se trgu svaki dan mora prodati barem 600, vikendom i više od 800 fritula. Budući da jedna Apple Pie fritula košta 25 kuna, riječ je o prometu od dvadesetak tisuća kuna na dan. Većina zagrebačkih bistroa i manjih restorana o tolikom dnevnom prometu može samo sanjati.

Hromalićeva je fritula inovativni, srednje veliki i jako zasitni slatkiš, neobični hibrid fritule i tipične božićne pite od jabuka. Čim zagrizete toplu i hrskavu koricu, naletjet ćete na bogate, živahne, kiselo-slatke jabuke pune cimeta. Ispod jabuka nalazi se deblji sloj slastičarske kreme sa snažnim okusom vanilije. Apple Pie fritula ingeniozan je desert, koji predstavlja apsolutni vrhunac slatke street food ponude u Zagrebu (premda je nama pomalo pretežak). Konceptualno gledajući, Apple Pie fritula nužno asocira na Cronut, svjetski popularnu kombinaciju kroasana i krafne, koju je prije nekoliko godina osmislio newyorški chef Dominique Ansel. S obzirom na uspjeh Apple Pie fritule na Adventu, bilo bi logično da ona postane stalni dio Timeove ponude.

Moglo bi vas zanimati

s-pellegrino-simboli-laterali
zmajsko-banner-homepage

aviation-gin

svijet-vina

Kako na adventskim fritulama okrenuti dvadesetak tisuća kuna dnevno?

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min