Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U nedjelju objavljujemo Vinski izvještaj o Hrvatskoj 2017.

U nedjelju 3.prosinca na Kultu Plave Kamenice objavit ćemo prvi Vinski izvještaj o Hrvatskoj, koji će ostati na našem webu do početka prosinca 2018. kad ćemo objaviti Vinski izvještaj za iduću godinu. Jasno je da i Vinski izvještaj, kao i naše izbore za Restoran, Chefa i Vino godine, tretiramo kao dugoročne, institucionalizirane projekte.

Ovogodišnji se Vinski izvještaj temelji  na podacima o poslovanju pojedinih segmenata hrvatske vinske industrije. Bezbroj puta čujemo kako se u Hrvatsku uvozi previše loših vina, a izvozi premalo dobrih, kako je potrošnja vina u restoranima relativno mala, i kako se naručuje samo nekoliko brandova, dok se o preprekama za izvoz vina katkad govori i na nacionalnoj televiziji.

Stoga smo odlučili objaviti niz brojčanih pokazatelja o stvarnom stanju tih elemenata  naše vinske industrije, koje u svojim autorskim tesktovima interpretiraju kompetentni  stručnjaci i profesionalci, poput dr. Đure Horvata, Daniele Kramarić i Ivice Matoševića

Osim toga, pokušali smo artikulirati neke od značajnih trendova domaće vinske scene, kao što su početak preobrazbe malvazije koja jepostala evidentna baš ove godine, ili zaista značajni uspjesi hrvatskih vina na velikim svjetskim natjecanjima.

Kvalitativno govoreći, ova je godina za hrvatska vina bila iznimno uspješna. No, još smo jako daleko od izgradnje vinske industrije koja bi bila bar donekle međunarodno konkurentna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.