Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Talijansko lošinjski chef Marco Sasso sinoć nam je u Barbieri’su kuhao nekoliko finih pasti s tartufima

marco-sasso

Marco Sasso na hrvatskoj je restoranskoj sceni prisutan više godina. Ovaj chef iz Pise, koji je svojedobno vodio jedan restoran u New Yorku, vlasnik je Bora Bara u Velom Lošinju, jednog od posve rijetkih mjesta na Lošinju i Cresu, izvan Jadrankine grupacije, gdje se može pristojno jesti. Sasso ovih dana gostuje u zagrebačkom restoranu Barbieri’s, koji očigledno željno očekuje ulazak  u svoju novu fazu, obilježenu Jeffreyem Vellom.

Veliki chef  Vella preuzima restoran u prosincu. Ovih je dana, uoči Vellina dolaska,  Barbieri’s, sjajno uređeni prostor ,prazan do poluprazan, osim vikendima kad se traži i double seating. Sassova večera u Kaptol centru počela je carpacciom od vrlo svježe tune začinjenim travama s Lošinja. Slijedio je carpaccio od hobotnice koja je, kaže chef Sasso, također došla s Lošinja i koja je bila vrlo lijepo prezentirana.

Ravioli punjeni skutom s puno naribanih tartufa, zamirisali  su cijelu blagovaonicu: zanimljvo je da je Sasso uz raviole servirao i gnude. Na kraju smo dobili pastu s vrganjima i s još tartufa, koja je bila vrlo precizno skuhana. Sassovo kuhanje u Barbieri’su korektno je,  čisto I ukusno ali nipošto spektakularno, što uostalom nismo ni očekivali. Od Jeffreya Velle, pak, očekujemo jako puno.

Zagrebačka restoranska scena, koliko se god na prvi pogled doima vibrantnom, sadržajno je pomalo  dosadna. U tek nekoliko zagrebačkih restorana kuha se zaista uzbudljiva hrana. Nadamo se da će se obnovljeni Barbieri’s vrlo brzo pridružiti tom sasvim uskom krugu ozbiljno ambicioznih zagrebačkih kuhinja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.