Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jeffrey Vella u Oranžu slaže najsenzacionalniji sendvič od piletine koji smo ikada jeli

Pile se, dakle, sporo peče šest i pol sati na 58 stupnjeva. Zatim se meso natrga i oblikuje u polpetu, pa hrskavo ispoha. Pecivo se priprema od brašna, piva i mineralne vode, dok se umak bazira na kimchiju. Prvom kimchiju koji smo probali a koji nije jako vonjao po češnjaku. Jeffrey Vella u kimchi stavlja vrlo malo češnjaka, kojem dodaje nekoliko vrsta čilija i šećer radi poticanja fermentacije.

U sendvič, koji chef Vella radno zove “Chicken sandwich that will storm the world”, još idu avokado, malo gustog kiselog vrhnja i izvanredno precizno poširano jaje, čiji tekući žumanjak povezuje sve druge sastojke.

Radi se zaista o redefinijciji samog koncepta sendviča. Vellin spektakularni pileći uradak s korejsko-francuskim ehom trebao bi se ovih dana naći na redovitom meniju Bistroa Oranž Streets na Cvjetnom trgu.  Kad ne putuje Europom otvarajući nove restorane, Jeffrey Vella stalno inovira i osobno kuha u Oranžu koji cijelu ovu godinu vrlo dobro posluje. Sendvič od piletine dosad je jedan od njegovih najatraktivnijih recepata za taj sofisticirani street food lokal.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.