Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Massimo Bottura kaže da je kultura najvažniji sastojak za chefove budućnosti

World’s 50 Best Restaurants nedavno je objavio kratki video intervju s Massimom Botturom, chefom Osterie Francescane, u ovom izboru lani proglašenog najboljim restoranom na svijetu. U nekoliko minuta, Bottura je dosta dobro sažeo svoju filozofiju i razloge zbog kojih ga smatraju revolucionarom restoranske industrije i jednim od najvažnijih chefova današnjice. Izdvojili smo nekoliko citata za razmišljanje uz subotnju jutarnju kavu.

O kreativnom procesu

Kad me pitaju da opišem svoju kuhinju kažem da je ona uvijek razmišljanje o mojoj prošlosti, ne na nostalgično već na kritički, da bih najbolje iz prošlosti donio u budućnost. Rekao bih da to vrlo dobro opisuje što radim.

O restoranskom iskustvu

Iskustvo u našem restoranu? U tisućama i tisućama restorana možete jesti nevjerojatnu hranu. Ali samo u vrlo malom broju restorana, samo nekoliko, možete jesti emocije.

O novoj paradigmi

Chef u 2017. je puno više od zbroja svojih recepata. Koristim pažnju medija da dobijem velike naslove, da svijetu prenesem što bismo svi zajedno mogli napraviti. 

Savjet mladim chefovima

Apsolutno sam uvjeren da na ovoj razini (najbolji chefovi na svijetu op.a) imamo veliku odgovornost mlađoj generaciji pokazati ispravan pristup za budućnost. Mladim bih chefovim poručio: ne gurajte se toliko da biste prerano postali slavni, jer će vas prva oluja otpuhati. Rastite polako. Puno putujte. Sjetite se svojih očiju i ušiju i upijajte sve, od nove španjolske kuhinje, klasične francuske kuhinje, nove nordijske kuhinje…ali nikad ne zaboravite tko ste i odakle dolazite.

O budućnosti profesije

Uvijek kažem da je kultura najvažniji sastojak za chefa budućnosti. Chef koji ima kulturu može se vrlo dobro izraziti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.