Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tekka je, među ostalim, primjer vrhunske dostave hrane

tekka-sushi

U četvrtak navečer osjetili smo naglu glad za finom hranom, drukčijom od onoga što smo imali u hladnjaku, a nije nam se dalo jesti u restoranu ( restorani mogu postati malo naporni kad su vam posao).  Pa smo nazvali Tekku, japanski restoran na Radničkoj cesti koji je do prije dvadesetak mjeseci radio pod imenom Takenoko 2.

Naručili smo sushi Tokyo, platu od dvadesetak sushija, koja uključuje niz rolica, japanski omlet, ali i nigirije s vrhunskom tunom. Osim ovog prilično zdravog jela, naručili smo i sasvim nezdrave ali neodoljive spring rollse, različite od onih kineskih. Receptura za ovu inačicu spring rollsa srećom se nije mijenjala od prvih dana Takenoka. Elegantne tamne kutije stigle su nam na vrata za točno 22 minute. Sushi, koji dolazi s umakom od soje i puno mariniranog đumbira, bio je zaista najviše klase kad je riječ o sushiju u Hrvatskoj. Rollsi su bili standardno slasni. Ova izvrsna kućna večera koštala je točno 253 kune.

Stanje s dostavom hrane u Zagrebu nije osobito zanimljivo, jer je većina dostavnih tvrtki, zbog jasnih tržišnih razloga orijentirana na down market ponudu. Osim toga, dvije najbolje gradske pizzerie, Karijola i O’Hara ne dostavljaju . Stoga je perfektni Tekkin dostavljački servis jedan od posve rijetkih načina da vrhunski jedete kod kuće, kad vam se baš ne da kuhati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.