Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijski Laurus uvodi novi jelovnik baziran na roštilju visoke klase

Opatijski restoran Laurus, smješten u hotelu Vila Kapetanović, od ovog vikenda postaje i Laurus Grill. Laurus je, naime, razvio posve novi jelovnik, utemeljen na gastronomskom roštilju. Na novom Laurusovu meniju nalaze se, među ostalim, T-bone steak od black angusa, ribeye od južnoameričke govedine, teleći kotleti iz Alto Adigea, domaće janjeće kobasice, janjeći kotleti, kamenice s roštilja, ali i pljeskavica od smjese teletine i govedine, te piletina renomiranog međimurskog proizvođača Blagus.

Po meniju je očito da se radi o kombinaciji grilla visokih ambicija i steakhousea. Niz priloga sasvim tipičan je za taj žanr, kakav nedostaje kvarnerskoj kopnenoj restoranskoj sceni. U Laurusu će se, primjerice, posluživati trostruko prženi pomfrit, špinat s vrhnjem, vrganji ili shiitake s roštilja, salata od mahuna, pire od patlidžana sa sezamom i kolutovi luka. Novi meni sadrži i nekoliko velikih salata. Laurus će, međutim, zadržati i tradicionalni degustacijski meni sa sedam sljedova, te neke od svojih klasičnih favorita poput živih jastoga, vrhunske ribe i gusiih jetara.

Grill je žanr koji se kod nas vezuje uz jeftine roštiljarne dok vani često označuje ambicioznu kuhinju, od Gordon Ramseyeva Savoy Grilla, u kojem smo jeli najbolji doverski list svih vremena, do egzibicionistički genijalnog baskijskog Extbarrija, gdje Victor Arguinzoniz stavlja na roštilj čak i kavijar. Kad je, pak, riječ o jadranskim restoranima, ovogodišnji uspjeh lošinjske Dijane i Lanterne pokazuje kako vrhunski grill može sjajno funkcionirati i u mediteranskom ambijentu. Stoga je logično očekivati da će novi Laurusov jelovnik pobuditi popriličan interes.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.