Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bistač ispred HNK sve je ono što Tkalčićeva nije. I zato je dobar

bistac-g

Bistač u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu toči 39 vina na čaše! Nismo sigurni znamo li i jedan zagrebački bar ili kafić s tako širokim izborom vina na čaše.

Među ostalim, Bistač rastače i slovenske klasične oranže Gordiu i Krapeža, pa Boškinac, Meneghetti Red i White, Tomčev rizling, Bolfanov sauvignon i Glavićevu malvasiu. Na kratkoj list snackova nalaze se i salame od divljači i džemovi koje rade sami, dok je sa zadnje verzije desertne ponude ispala torta posvećena Ruži Pospiš Baldani.

Ambijent Bistačove terase definiran je njezinim jedinstvenim položajem na istočnom platou Hrvatskog narodnog kazališta, s pogledom na cvjetne gredice i travnjake između kazališta i donjogradskih palača u kojima su smješteni Hemingway, druga zgrada Pravnog fakulteta i Hrvatski školski muzej: s lijeve se strane vidi i zgrada Školske knjige u Masarykovoj, pa tako Bistač funkcionira i kao vidikovac s pogledom na ulaz u najstroži centar Zagreba.

Bistač nije hektičan kao barovi u Dežmanovu prolazu, niti je površan i hiperenergičan kao scena kafića i bistroa u Tkalčićevoj. Bistač je otmjen i decentan što ga, skupa sa sjajnom ponudom vina, čini prilično jedinstvenim među zagrebačkim barovima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.