Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Paški restoran Boškinac najavljuje trodnevno gostovanje sjajnog Marija Bernatovića, prvog hrvatskog chefa s Michelinovoj zvjezdicom

U paškom restoranu Boškinac od 16. do 18. kolovoza gostuje chef Mario Bernatović iz bečkog restorana Kussmaul. Bernatović je Kussmaul otvorio u lipnju 2014. i restoran je odmah postao jedan od najcjenjenijih u Beču. Mario Bernatović prvi je Hrvatski kuhar s Michelinovom zvjezdicom. Njujorški restoran Danube dobio je drugu zvjezdicu kad je Bernatović bio šef kuhinje. Lani je Kussmaul otvorio na drugoj lokaciji u samom centru grada, s nešto drugačijim konceptom koji objedinjuje restoran, vinski i koktel bar. Cijena menija je 1100 kuna po osobi, uključujući 11 hrvatskih vina autohtonih sorti koje bira sommelier i voditelj Boškinca roko Bekavac. Chef Mario Bernatović u Boškincu nastupa s ovim menijem:

Divlja paška kamenica u umaku od dagnje krutoni, zelena jabuka i celer 

Clai pjenušac 2003.

Riba od peškarije na kamenu 

Bire Grk 2016.

Sirovi Škamp sa umakom bouillabaisse i majoneza od šafrana

Malvazija Kozlović JRE 2015.

Paradajz u svojem soku s uljem od bosiljka

Grabovac Kujundžuša Tradizionale 2015.

Hobotnica s pireom od blitve i hrustavcem od krumpira 

Tomac pjenušac Amfora 2010.

Tripice od mliječne janjetine s gropima i kaparama

Boškinac Ocu 2015.

Paška janjeća peka s tikvicama na ragu

Benvenuti Teran 2013.

Steak od buše sa pireom od patlidžana

Miloš Stagnum 2005.

Paški sir u komini od Boškinac merlota sa želeom od Gegića

Cuj Špekula 2016.

Granita od poljskih kupina

Smokva na gradele s mlijekom od badema, čokoladom i vanilijom

Stina Prošek 2011.

     

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.