Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

7 načina na koje ovoga ljeta možete piti Aperol svaki dan

Nije ljeto bez boce Aperola u frižideru. Da se malo odmorite od spritza, odabrali smo najjednostavnije i najsigurnije recepte s kojima svaki dan možete pijuckati Aperol u drugom izdanju, sa sastojcima koje gotovo sigurno već imate kod kuće.

1. Highball Dva-tri prsta Aperola, soda i tvist limuna dovoljni su za ovo fenomenalno jednostavno podnevno piće (naravno, dobro je u bilo koje doba dana).  Koje, ako želite, možete beskrajno komplicirati svježim sokovima citrusa, jednostavnim sirupom ili praveći Americano od Aperola i slatkog vermuta u omjeru 1,5:1 sa sodom i tvistom naranče. 

2. Negroni Aperol koristite umjesto Camparija, sa ginom i vermutom u standardnom omjeru 1:1:1. Trik u ovom piću je koristiti što manje sladak vermut, probajte elegantni suhi Dolin Blanc. 

3. On the rocks Recept je u imenu. Čaša, Aperol, led, tvist naranče. Ne zaboravite povremeno pogledati sunce kroz Aperol,  divna boja.

4. S mjehurićima U veliku čašu za vino ulijte Aperol, a umjesto sode pjenušavo vino. Prosecco je prva asocijacija, ali probajte radije s cavom ili, ako ste baš u elementu, pravim šampanjcem. A ako baš trebate posebnu atmosferu, poslužite ovo piće u flute čašama za šampanjac s jagodom, nećete izgubiti svoj street cred.

5. Sa svježim citrusima Ovo je malo rubni recept, treba paziti da bi ostao balansiran. Eksperimentirajte s limunom, narančom i limetom (oprezno s grejpom, radi gorčine ali inače je možda i najbolji citrus za Aperol) ili mješavinom njihovih svježe cijeđenih sokova. Aperol obožava citruse pa ga neki koriste i u citrusnim koktelima poput margarita, daiquirija ili julepa. 

6. S rabarbarom U Aperolu ima rabarbare pa je ova kombinacija logična. Rabarbara se u koktelima najčešće koristi u sirupu od njezinih kiselih stapki. Napravite jednostavni 1:1 sirup s rabarbarom i njime zaokružite bilo koju varijantu kućnog koktela s Aperolom. 

7. S votkom Kad Aperolov niski alkohol nije prednost. Želite li se malo napiti a nemate živaca popiti sto spritzeva da se to dogodi, dodajte malo votke u Aperol. Neutralni, lagano herbalni aromatski profil votke idealno je kao pojačalo za Aperol, Raspjevat će ga, a neće prekriti njegove raskošne arome.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.