Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li zagrebački Bistro Apetit preuzeti netko od vodećih hrvatskih restauratera?

apetit-bistro

Bistro Apetit, na prelijepoj lokaciji u Jurjevskoj ulici u Zagrebu, prije nekoliko godina došao je u vlasništvo obitelji Šumanovac, koja vodi marketinšku agenciju Unex. Unex je, kako znamo, zbog raspada Agrokora zatražio predstečajnu nagodbu. Agrokor je bio najvažniji Unexov klijent, a sama je agencija svojedobno pripadala najvećoj hrvatskoj korporaciji. Čim je Agrokorova kriza eksplodirala, u ugositeljskim se krugovima počelo govoriti da vlasnici Unexa  traže novo rješenje za Bistro Apetit.

Dva ugledna hrvatska restauratera ovih su nam dana decidirano rekli kako im je ponuđeno da preuzmu restoran u Jurjevskoj ulici. Jedan od njih dodao je da se Apetit nudi i nekim drugim hrvatskim ugostiteljskim poduzetnicima. U prvoj polovici ovog desetljeća Apetit je, definitivno nezasluženo, dvaput zaredom proglašen restoranom godine u anketi Dobre hrane. Poslije odlaska chefa Christiana Caballiera, restoran su vodili sommelier Ivan Jug i kuhar Goran Kočiš, koji su, međutim, predkraj lanjskog proljeća otišli  iz Jurjevske da bi osnovali Noel.

Vlasnici Apetita pokušali su angažirati Tomislava Gretića, što se pretvorilo u ozbiljan debakl, jer Gretić zapravo nije boravio u restoranu, budući da obitelj Šumanovac nije htjela pristati na njegove financijske uvjete. U listopadu prošle godine restoran je bio u doslovno katastrofalnom stanju, da bi se ove godine počeo oporavljati, ali je promet još jako daleko od Apetitovih boljih dana. Eventualni novi vlasnik/investitor u Apetit može računati samo na sjajnu loakciju: Apetitov je brand prilično oštećen, a kuhinjski prostor spada među najneupotrebljivije u Zagrebu. Obnova Apetita zahtijeva i ozbiljnu investiciju s neizvjesnim ishodom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.