Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jarunski dvori pouzdan su i pošten restoran kojem treba malo finese i boljih kulinarskih tehnika

U ponedjeljak oko podneva u Zagrebu je bilo toliko vruće da se termometar u autu nije spuštao ispod 39 stupnjeva.  Na tih realnih 36, jarunske su plaže prirodno zjapile prazne, dok su restorani bili još prazniji. U Jarunskim dvorima, jedinom preostalom ozbiljnijem  restoranu na glavnom zagrebačkom jezeru, ipak se skupilo desetak ili više gostiju, što samo govori u prilog zaslužene popularnosti tog lokala kraj ulaza na Jarun.


Jarunski dvori nisu nikakav gastro. Oni su, međutim, ozbiljan, pouzdan i uglavnom profesionalan restoran, koji isporučuje korektnu vrijednost za novac. Jelovnik Jarunskih dvora sastoji se od tri glavna segmenta. Prvi je roštilj, drugi su tradicionalna nacionalna jela poput pašticade, teletine pod pekom ili lešo janjetine, a treći ribe, lignje i rakovi. Naručili smo jadranske lignje s grilla i teleće kotlete pečene na pravom roštilju.


I jedna i druga porcija bile su preobilne (tri velike lignje, tri kotleta) i vrlo precizno pečene. I lignje i teletina imale su sasvim dobar okus i korektnu teksturu. Šteta je jedino što u Jarunskim dvorima ne paze na detalje. U kuhinji se nisu potrudili skinuti masnu ovojnicu s kotleta, ali je nisu ni zapekli.  Rajčica koju koriste bezukusni je i pjeskasti jabučar, a trecćeraredni balsamico od dvadesetak kuna stvarno nikome ne treba. I nije baš razumljivo zašto usred ljeta ne drže mirisno bilje. No, neovisno od ovih prigovora, hrana u Jarunskim dvorima dovoljno je fina za dobru ocjenu.
Ako želite pojesti slastan komad mesa s drvenog ugljena i gledati u jezero, Jarunski su dvori zaista dobro rješenje. Vinska lista je hrvatsko-generička, ali s nekoliko dobrih bijelih buteljki  iz lanjske berbe. Lignje, kotlete, dvije čaše pjenušca, bocu Coronicine malvazije, salate i pečeno povrće platili smo oko 600 kuna.

JARUNSKI DVORI
Aleja Matije Ljubeka, Zagreb

HRANA 3/5  AMBIJENT -4/5  POSLUGA -4/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.