Mali vodič kroz cijene bijele ribe i rakova na Jadranu

Zadnjih se dana u hrvatskim medijima ekstenzivno raspravlja o računu što ga je jedan kuhar poluprofesionalac platio u jednom ne odveć uglednom restoranu na Rabu. Radilo se o 2700 kuna za brancine, škampe, dagnje i nešto alkohola. Ne želimo se uplitati u meritum ove besmislene diskusije: ako jedete bijelu ribu i škampe, i ako vas je troje ili četvero, račun ne može biti mali. Umjesto toga, smatramo kako je nešto korisnije objaviti stvarne, aktualne cijene riba i škampa u masovno poznatim restoranima na različiti dijelovima Jadrana.
Kilogram škrpine
- Batelina, Banjole, 290 kuna
- Bevanda, Opatija, 690 kuna
- Foša, Zadar, 650 kuna
Kilogram brancina
- Johnson, Moščenićka Draga, 380 kuna
- Većina istarskih konoba 250 – 300 kuna
- Bevanda, Opatija 570 kuna
- Foša, Zadar, 455 kuna
Kilogram škampa
- Johnson, Moščenićka draga, 420 kuna
- Istra, oko 450 kuna
- Bevanda, Opatija, 750 kuna
- Foša, Zadar, 650 kuna
Ovdje, naravno, moramo upozoriti da su cijene južnije od Zadra često značajno više, osobito u Dubrovniku