Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Što je ostalo od zagrebačkog restoranskog proljeća? Ne previše

b35-sala copy

U prvoj polovici ove godine u Zagrebu se otvorilo nekoliko desetaka restorana. Nikada u novijoj povijesti u tako kratkom razdoblju nije bilo toliko puno otvorenja; mnoga su dobila značajnu medijsku pozornost. Danas, na prvi dan ljeta, logično je zapitati se što je ostalo.

Ne baš mnogo.

U Barbieri’su trenutno nema samog Barbierija, što taj restoran čini tek još jednim mjestom za clubbing, gdje će hrana nužno završiti u trećem planu. B35 se zatvorio. Neobično je da tako iskusna ugostiteljska obitelj poslije svega nekoliko mjeseci, pa makar i privremeno, odustane od novog projekta. Witness je usred lipnja otišao na godišnji. El Toro, barem kad je riječ o hrani, nije opravdao očekivanja. Eggspress je prepolovio radno vrijeme.

Od važnih restoranskih otvaranja ove godine, nesumnjivo dobro ide Xatu, Oranž Streets i Ducku za ručak, kao i drugom Šakotinom projektu, Taco’s & Burger Barru. Vidjet ćemo kako će publika reagirati na Barbieri’s bez Barbierija. Prilično je očigledno da se zagrebačko restoransko proljeće ispuhalo s prvim danima ljeta.

Uzroci su sasvim očigledni: nejasni koncepti, loša priprema uoči otvaranja, kriva procjena tržišta i nemogućnost održavanja kvalitete. Valja se nadati da će novi val investiranja u restorane, do kojeg će nesumnjivo doći, biti promišljeniji i pripremljeniji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.