Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pamela Anderson iz Baywatcha otvara veganski restoran na jugu Francuske da bi pomogla svom dečku Julianu Assangeu

Planet Hollywood je propao. Fashion Cafe je propao. Ali Pamela Anderson otvara veganski restoran La Table du Marché na jugu Francuske. Restoran je posvetila svom partneru, osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu. Anderson koristi svoje novo francusko državljanstvo kako bi ovim projektom uvjerila političare da pomognu Assangeu da se oslobodi prisilnog boravka u ekvadorskoj ambasadi u Londonu.

“Kao francuska građanka obraćam se Emmanuelu Macronu i njegovoj supruzi Brigitte Trogneux”, poručila je Anderson na svom blogu, najavljujući restoran nizom fotografija sa svojim zlatnim retriverom, “Želim se sastati s vama, novim francuskim predsjednikom i prvom damom, i razgovarati o Julianovoj situaciji. Pridružite mi se tijekom dana otvorenih vrata i sjest ćemo, dobro jesti i pričati o tome što se može učiniti za Juliana. Francuska bi pokazala koliko je snažna, a s njom i vi, kada bi Julianu ponudila azil.”

Kuhinju veganskog restorana Pamele Anderson, otvorenog u kolijevci bouillabaisea, francuske južnjačke riblje kuhinje isprepletene sa sjevernoafričkim utjecajima i fenomenalnim vinima, preuzet će chef Christophe Leroy. Restoran se nalazi u jugozapadnoj komuni Ramatuelle i radit će su sklopu njegovo hotela Les Moulins de Ramatuelle. Christophe Leroy, poznatiji kao kralj St. Tropeza amblematska je figura francuske celebrity gastronomije. Kao sous-chef Alainu Ducasseu u slavnom Louisu XV u Monte Carlu (3 Michelinove zvjezdice), Leroy je 1990 postao meta klasičnog poachinga i otišao kod Gerarda Hardyja u Chateau de la Messardiere, jedan od najslavnijih hotela u St. Tropezu, i vodio relaunch njihovog restorana.

Leroy je s 25 godina uspio rasturiti cijeli poredak chefova i restorana u St. Tropezu. Dobio je dvije toke u Gault Millau (kuharske kape koje su u tom vodiču ekvivalent zvjezdicama) prije nego je restoran upoće počeo raditi, što nikada nije uspjelo nikome u njegovim godinama.  Nakon dvije godine Leroy je napustio Chateau de la Messardiere i otvorio vlastiti restoran La Table du Marché. Majstor marketinga, u svojoj 30. godini održao je prvi celebrity  “picnic on the beach”. Pozvao je vječnog francuskog rokera Johnnyja Hallydaya koji mu je, zahvaljujući vezama svoje tadašnje supruge, legendarnog top modela Estelle Lefebvre, na otvorenje doveo sve modele jedne milanske agencije. Dalje je sve išlo inercijom.  Službeno otvorenje restorana Pamele Anderson je 4. srpnja, a restoran će u prvoj turi raditi 50 dana za večeru. Iz ureda francuskog predsjednika još nema povratne informacije o pozivu Pamele Anderson.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.