Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ivan Mandarić pripremio nam je Over The Rainbow, briljantan koktel kojeg još nema na karti Joe’s Bara (ali se katkad može dobiti)

U pauzi između dva filmu u Cinestaru u Branimir Centru, svratili smo u Joe’s Bar, mjesto s toliko dobrom ekipom barmena da je dosadna Branimirova ulica zbog njih postala jednom od najuzbudljivijh gradskih odredišta za fina pića.

Barmen Ivan Mandarić, čovjek koji je na zagrebačkom Cocktail Weeku proglašen najboljim miksologom, ovih dana predstavit će kartu s 27 novih koktela, od kojih je šest autorskih. Mi smo, pak , imali zadovoljstvo probati briljantni Over The Rainbow, koji će na Joeovu listu doći tek najesen, ali će se povremeno ipak moći dobiti.

Njegov speakeasy status mogao bi od Over the Rainbow napraviti kultni koktel, što bi bilo sasvim zasluženo. Usprkos raspjevanom imenu, Over The Rainbow stroga je i moćna kombinacija Broker’s gina i Pedro Ximenez sherrya, kojoj naribana korica limuna na pjeni od bjelanjka daje lijepi, aromatično gorki dodir. Željeli bismo ga ponovo probati uz dimljeni losos ili možda dimljene kamenice. Over The Rainbow jedan je od rijetkih podigranih, suzdržanih koktela na zagrebačkoj barskoj sceni, kojoj bi u sadašnjoj fazi, poslije prolaska prvog adrenalinskog entuzijazma, možda trebalo nešo više discipline i malo manje razigranosti. U svakom slučaju, veselimo se novoj koktelskoj karti Joe’s Bara.  A Over the Rainbow pokušat cemo katkad naručivati mimo karte.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.