Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dežman mini bar i barmen Ivan Mandarić pobjednici su prvog Cocktail Weeka Zagreb

Cocktail Week Zagreb večeras, u subotu 20. svibnja kulminirao je dvodnevnim partyjem na otvorenom na odličnoj novoj lokaciji parka Likovne akademije u Ilici. Tjedan posvećen barmenima i koktelima u kojemu su sudjelovali nabolji zagrebački barovi, na subotnji party prvukao je ozbiljan broj ljudi i napravio fenomenalnu atmosferu (Davor Antolić i Saša Lovrenščak iz hvarske Ka’lavande i ambasador Coca Cole Filip Pleteš u akciji na videu).

Cocktail Week Zagreb u subotu je izabrao i najbolji bar, barmena i koktel festivala. Najboljim je proglašen Dežman mini bar, koji je odnio i nagradu za najbolji koktel, Domino, od Brugal 1888 ruma, cointreaua, chilly cherry sirupa i creole bitera. Riječ je o signature koktelu glavnog barmena Dežman minija Marijana Maksana, jednog od definitivno najtalentiranijih domaćih barmena koji je s barmenima Jovanom Pupovcem i Mateom Filipovićev taj bar Dežmanovom prolazu praktički od prvih tjedana rada etablirao kao centralno mjesto za craft koktele u Zagrebu i Hrvatskoj. Barmen Ivan Mandarić iz Joe’s Bara u hotelu Arcotel, jedan je od najcjenjenijih talenata među hrvatskim barskim profesionalcima. Joe’s Bar s njim je kvalitativno i konceptualno postao jedan od stupova gradske barske scene.

Najbolji barmen Cocktail Weeka Zagreb 2017. Ivan Mandarić (Joe’s Bar)

Barmeni Marijan Maksan (Dežman mini) i Ivan Mandarić (Joe’s bar)

Godina 2017. pamtit će se kao godina eksplozije dobrih barova, barmena i koktela u Hrvatskoj, i kao godina u kojoj je Zagreb postao vatrena barska scena zahvaljujući novoj i staroj generaciji barmena čija su se znanja i talenti spojili oko novih afiniteta publike. Cocktail Week Zagreb već je u svom prvom izdanju odigrao važnu ulogu u tome i, poput ranijih Unusual Gin Weekenda, Whisky Faira i sličnih evenata, pokazao kako tržište kvalitetnih pića, barova i miksologije u Hrvatskoj ima optimističan potencijal.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.