Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVI RESTORAN U TKALČIĆEVOJ Na broju 26 otvorila se zamamna Royal India

royal-india-kuhinja copy

Royal India već se davno, na kaptolskoj lokaciji, bio nametnuo kao najautentičniji etnički restoran u Zagrebu. Royal India nažalost ne radi s vrhunskim sastojcima (meso, ribe i rakovi uglavnom su smrznuti), ali kompetentno korištenje indijskih začina i originalnih kulinarskih tehnika čini Royal Indiu važnim dijelom zagrebačke restoranske scene.

Nova Royal India, usred Tkalčićeve ulice, krenula je i s novim jelovnikom koji se sastoji od niza klasičnih, već poznatih jela ojačanih s novim, prilično zamamnim receptima. Poglavlje juha obogaćeno je shorbom od janjetine i jogurta. Royal Wrapsi posve su novi segment menija, a rade se od povrća, janjetine i piletine. Kraljevski su zamotuljci specifični po tome što se u tijesto dodaju banane. Goa Curry jos je jedno novo jelo bazirano na neidentificiranom ribljem mesu, kokosu, tamarindu i čiliju, dok je janjeći vindaloo klasična inačica tog ultraljutog recepta kojeg su izmislili Portugalci a ne Indijci.

Novi su i janjeći kotleti, pečeni u kućnoj mješavini začina, što u Royal Indiji ne može biti loše, kao i kozice marinirane u sjemenkama karambola i kardamoma. Hara Bhara Kebab, baziran na grašku, špinatu i paneeru predvodi sekciju vegetarijanskih inovacija.

U srijedu popodne Royal India u Tkalčićevoj imala je ozbiljan problem sa servisom: u unutarnji dio restorana odjednom je nahrupilo četrdesetak Pakistanaca pa konobari, kojih je premalo, nisu imali vremena za goste na terasi. S druge strane, što će vam bolja preporuka za indijski restoran u centru Zagreba nego da ga opsjedaju Indijci i Pakistanci.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.