Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Andrej Barbieri smatra da je Zinfandel’s jedan od dva najbolja restorana u Zagrebu. Uglavnom je u pravu 

U petak predvečer pili smo pisco sour u Barbieri’s Andrejom Barbierijem koji se baš spremao za večernju gužvu. Malo smo filozofirali o trendovima na zagrebačkoj sceni, da bi gospodin Barbieri zaključio: “Živimo u vremenu kad dva najbolja zagrebačka restorana vode žene. Priska Thuring i Ana Grgić. I to je sjajno.”

Četiri dana kasnije, na ručku u Esplanadinom restoranu Zinfandel’s, uvjerili smo se da je Barbieri u pravu; s tim da Zinfandelu i Dubravkinom putu moramo dodati Xato Tvrtka Šakote i Noel Gorana Kočiša i Ivana Juga.

Dakle, sve što smo u utorak ručali u Zinfandelu bilo je vrlo dobro dobro do senzacionalno. Amous bouche od brancina a la gravlax plijenio je fenomenalnim umakom od prepeličjih jaja i crumbleom od brancinove kože dostojnim prave visoke kuhinje. Rakovica s graškom i snijegom od mente lijepa je kao tanjuri Martina Berasateguija, dok su se pečeni cvjetovi tikvica naslađivali ultraaromatičnim umakom prepunim ribanih od tartufa.

Consomme od sušenih šumskih gljiva, poslužen sa želiranom štangicom od vrganja eterično je jelo briljantne prezentacije; juha od šparoga s kremom od kozjeg sira pomalo je brutalno – ovdje je to kompliment- kontrastirala dva žestoka prirodna okusa. Zatim smo jeli izvrsnu dimljenu škrpinu u umaku od rakova, i slasni file paške janjetine na pjenici od ružmarina. Ovaj zaista fenomenalni ručak završili smo ledenom panna cottom s ružinom vodicom, malinama i velvet cakeom i mousseom od jagoda s crnom čokoladom i tostiranim pistacijama.

Moramo konstatirati da su okusi deserta bili manje precizni od spektakularnih glavnih jela koja se mogu uspoređivati s Marcellinom iz njegova kasnog, najplodnijeg razdoblja. Ana Grgić uspjela je u Zinfandelu uspostaviti gotovo besprijekoran fine dining visoke međunarodne relevantnosti. Njena je kuhinja kreativna, raskošna, talentirana i šarmantna. Na razini najboljeg od Esplanade.

Nadamo se da će se nova vinska karta koja se upravo priprema, riješiti smiješnih ekscesa poput vina Zvonka Bogdana, i da će se približiti razini kuhanja gospođe Grgić.

ZINFANDEL’S
Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1, Zagreb

HRANA -5/5  AMBIJENT -5/5  POSLUGA -5/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.