Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Na tržištu se pojavila trolitrena limenka istarskog ulja Torčol, po dosta povoljnoj cijeni

torcol-g
Istra je drugu godinu zaredom proglašena najboljim svjetskom maslinarskom regijom, pa je logično da su istarska ulja prilično skupa. Vrlo je teško u maloprodaji kupiti litru dobrog istarskog ulja za manje od sto kuna, dok bočice od četvrt litre monosortnih vrhunskih ulja koštaju između šezdeset i 120 kuna.
Agroprodukt, koji proizvodi i prestižni brand Salvela, nedavno je pustio na tržište ulje Torčol, u pakiranju od tri litre, koje košta 275 kuna, sto je najniža cijena dobrog istarskog maslinova ulja na koju smo naišli u trgovinama.
Torčol smo kušali lani, prvo u vodnjanskoj uljari, pa u konobi Alla Beccaccia: riječ je o vrlo finom ulju, nešto blažih ali lako prepoznatljivih zelenih aroma i okusa karakterističnih za većinu istarskih ulja. Torčol je prije svega namijenjen ugostiteljima, koji su ga već dobro prihvatili. Zanimljivo je, međutim, da se pojavio u maloprodaji, po cijeni nižoj od cijene litre ulja na tržnici. Pojava Torčola mogla bi demokratizirati tržište istarskih maslinovih ulja.
aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Na tržištu se pojavila trolitrena limenka istarskog ulja Torčol, po dosta povoljnoj cijeni

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min